top of page

Een klassieke massage is een mildere massage dan een sportmassage. Hier worden geen knedingen en fricties gegeven. Wel is deze massage een weldaad voor lichaam en geest. Zeker bij klachten van rug, schouders en nek zult u merken dat het beter aanvoelt na de massage. Het is goed voor het lichaam om regelmatig massages te ontvangen. Het zorgt voor een betere doorbloeding en het afvoeren van afvalstoffen uit de spieren.

Een sportmassage is een stevige massage voor het lichaam, daarnaast worden er knedingen en fricties toegepast. De doorbloeding van de spieren wordt gestimuleerd, afvalstoffen worden sneller uit de spieren afgevoerd waardoor een sneller herstel mogelijk is. Sportmassage kan ook preventief worden toegepast, als onderhoudsbeurt voor je spieren. Ook bij de dagelijkse activiteiten kunnen klachten ontstaan denk maar aan veel zitten en/ of werken in dezelfde houding waar klachten in de nek, rug en schouders kunnen ontstaan, ook stress geeft vaak klachten, daarom is een sportmassage ook voor niet-sporters erg zinvol.

Een hotstone massage is een diep werkende ontspannende massage waarbij ik gebruik maak van warme basaltstenen. Hier zit ijzer en magnesium in. IJzer zorgt dat de warmte in de steen vastgehouden wordt en magnesium zorgt voor het afvoeren van de afvalstoffen uit het lichaam. Ik masseer met olie gevolgd door de warme stenen. De warmte trekt diep in het lichaam en geeft u weer energie.

De werking kan zelfs tot de dag na de behandeling nog merkbaar zijn.

Er zijn wel een aantal contra indicaties waarbij een hotstone massage niet gegeven mag worden dat is als u hoge bloeddruk heeft, trombose, hartklachten of ontstekingen en voor dames die zwanger zijn wordt deze massage sterk afgeraden.

Bij twijfel overleg met uw arts.

Een ayurvedische massage is een volledige lichaamsmassage waarbij gebruik gemaakt wordt van warme kruidenolie, helpt het lichaam om zich te ontdoen van schadelijke stoffen, verbeterd de doorbloeding en bevordert de natuurlijke zuiveringsprocessen.

Lichte massage waarbij geklopt en gekneed wordt waarna de energie punten in het lichaam aangeraakt worden gevolgd door massage.

De energie kan vrijer stromen, versterkt het immuunsysteem, verbeterd de spijsvertering en heeft een weldadige werking op lichaam en geest.

bottom of page